Anni ja Bene Rodrigues aloittavat nyt syksyllä 2019 Patmoksen Koulu- ja nuorisotyön Brasiliassa. Ulkomailla tapahtuvaa Koulu- ja nuorisotyötä on vuosien varrella tehty jo Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Albaniassa ja Brasiliassa. Kun Bene oli kolme vuotta töissä Patmoksen Koulu- ja nuorisotyössä vuosina 2011-2014, niin jo silloin työtä tehtiin myös Brasiliassa. Vierailtiin vankiloissa, tehtiin useita TV-ohjelmia ja radioraportteja sekä kohdattiin nuoria slummeissa ja evankelioitiin esim. jalkapallon MM-kisoissa.

Yhteistyö paikallisten seurakuntien kanssa on keskeinen perusta työlle. Nuoret tarvitsevat seurakuntayhteyttä ja tukiverkostoa kasvaakseen uskossa. Koulutyö Fortalezan kouluissa pitää sisällään ennaltaehkäisevää valistustyötä, itsetunnon vahvistamista, päihdevalistusta ja kutsujen jakamista seurakuntien nuorteniltoihin. Kouluissa voi vapaasti julistaa evankeliumia, joten seurakuntien innostaminen koulutyöhön on merkittävä askel. Myös vankilatyötä jatketaan, mitä on tehty jo kahdessa eri nuorisovankilassa aikaisemmin. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös erilaisia kursseja slummien nuorille, jotta he pääsisivät kiinni opiskeluun ja työntekoon. 

Bene on itse kasvanut Fortalezan slummeissa ja on ammatiltaan puuseppä. Anni on sosionomi (AMK)-diakoni-lähetyssihteeri ja he ovat suorittaneet Missionuorten opetuslapseuskoulun, jonka käytännönharjoittelujakso tapahtui Tanskassa ja Israelissa. Tyttäreni Anni on koko ikänsä ollut mukana tässä koulu- ja nuorisotyössämme monella tavalla. Tämä on unelmien ja haaveiden toteutumista, kun uusi sukupolvi laajentaa näkyä lapsista ja nuorista sekä ottaa vastaan viestikapulan vieden sen Brasiliaan asti. On suuri etuoikeus kulkea rinnalla ja tukena sekä samalla jatkaa oman näyn toteuttamista täällä Suomessa.

LÄHDE MUKAAN TUKEMAAN LAHJOITUKSIN JA RUKOUKSIN TÄTÄ UUTTA ASKELTA, KUN PATMOKSEN KOULU – JA NUORISOTYÖ LAAJENEE BRASILIAAN.

TILAA ANNIN JA BENEN SÄHKÖINEN UUTISKIRJE, JOKA LÄHETETÄÄN JOKA KUUKAUSI SINULLE.

Nimi (*)

Sähköposti (*)

Painamalla "Lähetä" nappia suostut siihen, että voimme lähettää sinulle ajankohtaista ja tärkeää tietoa Brasilian koulu- ja nuorisotyöhön liittyen. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin vain esim. klikkaamalla unsubscribe -linkkiä sähköpostissa. Lue lisää tietosuojaselosteestamme. Kiitos, että kuljet mukana tärkeässä työssä lasten ja nuorten parissa!